Prvý benefičný koncert v prospech Nadácie Leukémie

Benefičný koncert sa konal dňa 6. júna 2004 v rímskokatolíckom kostole Svätého Vincenta na Tomášikovej ulici v Bratislave - Ružinove. Uskutočnil sa za účelom verejnej zbierky na zakúpenie prístroja HEPA, určeného na filtráciu vzduchu. Tento prístroj odstraňuje mikroorganizmy zo vzduchu, čo znižuje zaťaženie chorých počas hospitalizácie. Po zahájení koncertu začal ako prvý príhovorom Benefičný koncert Doc. MUDr. Martin Mistrík, PhD, prednosta Kliniky hematológie a transfúziológie LF UK, SZU a FNsP Bratislava, pracovisko Petržalka. Počas koncertu odzneli nádherné operné skladby v skvelom prevedení Adriany Kohútkovej, sólistky opery SND v Bratislave a Jozefa Kundláka, sólistu opery SND v Bratislave, s klavírnym sprievodom Daniela Buranovského.

Programom sprevádzal Ľubomír Straka. Celý koncert prebehol v príjemnej atmosfére.

Sólisti odspievali úryvky z:

Cavalleria rust. - Sancta Maria
Carmen - Micaela
Mefistofele - Dai campi...
G. Schicchi - O mio babbino caro
Rusalka - Mesiačiková ária
Stabat mater - Fac me vere...
Stabat mater - Duo č. 8
Requiem - Ingemisco
Ave Maria

Sme radi, že koncert sa tešil veľkému záujmu verejnosti. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli na dobrú vec. Vysoko si vážime záujem a snahu pomôcť každého jedného človeka.