UNB Bratislava,

Bankové spojenie:
4000 127 907/3100
IBAN: SK96 3100 0000 0040 0012 7907

Bankové spojenie pre 2% z dane:
4000 127 966/3100
IBAN: SK55 3100 0000 0040 0012 7966

Dňa 1. januára 2004 vstúpila v platnosť novela Zákona o daniach z príjmov, ktorá prináša nové možnosti financovania mimovládnych neziskových organizácií. Každá fyzická a právnická osoba sa sama môže rozhodnúť, že 2 % z dane venuje na verejnoprospešné účely, v prospech určitej nadácie, občianskeho združenia, neinvestičného fondu atď.

V súvislosti s touto novelou sa i na Vás obracia Nadácia LEUKÉMIE - zverením sumy 2 % z Vašej dane podporíte našu snahu o zlepšenie života chorých trpiacich leukémiou.

Nadácia finančne podporuje liečebnú starostlivosť o ľudí s týmto ochorením, v mnohých prípadoch len čiastočne hradenú zdravotnými poisťovňami. Finančne prispieva do programu transplantácie kostnej drene a tým prináša pacientom nádej na zdravý i plnohodnotný život. Pravdepodobnosť, že vhodným darcom kostnej drene bude blízky príbuzný pacienta je však 25 %, v prípade nezhody je potrebné hľadať pre pacienta nepríbuzného darcu medzi zdravými dobrovoľníkmi. Nadácia LEUKÉMIE sa preto zameriava na vybudovanie Národného registra darcov kostnej drene, na jeho postupné rozširovanie, čo je mimoriadne nákladné a finančné prostriedky neposkytuje ani štát, ani zdravotné poisťovne.

Ďalšou aktivitou nadácie je modernizácia prístrojového a technického vybavenia v záujme zlepšenia diagnostiky a liečby leukémií.

Pre napĺňanie poslania Nadácie LEUKÉMIE je potrebná nielen profesionalita a presvedčenie lekárov i zdravotníckeho personálu, ale i Vaša priazeň.

Pridajte sa k nám a podpíšte vyhlásenie o 2 % pre Nadáciu LEUKÉMIE.

Ďakujeme.

Bankové spojenie pre príspevky 2% z dane:
Nadácia Leukémie 4000 127 966/3100
IBAN: SK55 3100 0000 0040 0012 7966